راهنمای انتخاب و خرید شیشه شیر نوزاد
نوشته شده در تاریخ1 سال پیش
بی شک شیرمادر بهترین تغذیه برای نوزادی است که تازه به این دنیا پا گذاشته با این حال گاهی اوقات پیش میآید که بنا به دلایل مختلف نوزاد شما نیاز پیدا میکند که از از شیر کمکی در قالب شیشه شیر استفاده کند
بی شک شیرمادر بهترین تغذیه برای نوزادی است که تازه به این دنیا پا گذاشته با این حال گاهی اوقات پیش میآید که بنا به دلایل مختلف نوزاد شما نیاز پیدا میکند که از از شیر کمکی در قالب شیشه شیر استفاده کند و بچهها باید به نوعی خودشان را به این شکل از غذا خوردن عادت بدهند.در تهیه لوازم سیسمونی نوزاد هم یکی از دغدغههای والدین، خرید شیشه شیر و نوع آن است.
شیشه و سر شیشه شیر هم همان قدر که محتویات داخل آن میتوانند مهم باشند، اهمیت دارند.خرید شیشه شیر مناسب نیازمند دقت زیای می باشد توصیه میکنیم قبل از اقدام به خرید مقاله راهنمای خرید شیشه شیر نوزاد را مطالعه کنید به طور حتم مطالعه مقاله پیش رو شما را در انتخاب بهترین شیشه شیر می کند . بعد از مطالعه به فروشگاه نی نی لازم مراجعه کنید و در خانه خود با آرامش کامل تمامی برندها و مدل های شیشه شیر را مشاهده میکنید . مقایسه کنید و بعد به راحتی شیشه شیر مناسب نیاز نوزادتان را سفارش دهید ، در صورت داشتن هر گونه سوالی میتوانید با نی نی لازم تماس بگیرید ، ما شما را بطور کامل راهنمایی میکنیم .
شیشه شیر بهطور معمول از چهار عضو اصلی تشکیل میشود:
1 – بطری که مایع را درون خود نگه میدارد.
2 – سری شیشه شیر که نوزاد مایع را از آن میمکد.
3 – سرپیچ که بخشی ضروری و شبیه یک حلقه است.
سری شیشه شیر بین سرپیچ و بطری قرار میگیرد و سرپیچ با چرخیدن روی بطری سفت میشود تا سری شیشه شیر در جای خودش قرار گیرد.
4 – درپوش ، درپوش که در اکثر شیشه شیرها یافت میشود، هنگام استفاده نشدن، از ورود گردوخاک و دیگر عوامل بیرونی به درون شیشه شیر جلوگیری میکند.
شیشهای
بطری های شیشه ای دارای یک سطح صاف هستند. به این معنی که پاک کردن شیر یا چربی از روی سطح آن ها کار بسیار آسانی است.اگر تا حالا بیش از ۱۰ دقیقه را صرف تمیزکردن بطرهای پلاستیکی می کردید، با انتخاب یک بطری شیشه ای لطف بزرگی در حق خود خواهید کرد.
هیچ نگرانی در مورد مواد شیمیایی مضر موجود در شیشه، وجود ندارد.
برای استریل کردن شیشه هم برخلاف بطری های پلاستیکی می توانید از آب جوش استفاده کنید و ترسی از فروپاشی ترکیبات آن نداشته باشید. درواقع بطری های شیشه ای برای همیشه باقی خواهند ماند؛ مگر اینکه شکسته شوند.
استیل
استیل در بین سه ماده ی سازنده ی بطری های شیشه شیر، کمترین میزان استفاده را دارد. اگر یک فلاسک با سری شیشه شیر را تصور کنید، متوجه می شوید که باید چه انتظاری از یک شیشه شیر با بطری استیل داشته باشید. استیل ضدزنگ دارای خاصیت عایق شگفت انگیزی است که می تواند شیر گرم یا سرد را برای مدت زمان طولانی تری نسبت به شیشه شیرهای پلاستیکی و شیشه ای نگه دارد. همچنین این بطری ها نسبت به شکستن و خراشیدگی مقاوم هستند و شست وشوی آن ها هم بسیار آسان است. باوجود این ساخت و شکل دهی بطری های استیل کار بسیار دشوار و هزینه بری است.
پلاستیکی
متداول ترین ماده ی استفاده شده در بطری های شیشه شیر پلاستیک است. پلاستیک ارزان و سبک است و به سادگی به مدل های مختلف شکل می گیرد.شیشه شیرهایی که بطری های پلاستیکی دارند، با افتادن نمی شکنند و همچنین رطوبت هوا را به بدنه ی خود نمی گیرند.
شاید پدر و مادرهای باتجربه به شما راجع به استفاده از بطری های پلاستیکی هشدار دهند که شامل ماده ی مضر BPA هستند؛ اما از سال ۲۰۱۲ میلادی، سازمان جهانی غذا و دارو تنها استفاده از پلاستیک های بدون BPA را در ساخت شیشه شیرها مجاز اعلام کرد. اگر از شیشه شیرهای قدیمی استفاده می کنید یا دقیقا نوع پلاستیک بطری شیشه شیر مشخص نیست، می توانید به کمک نشان بازیافت ته بطری از ایمن بودن پلاستیک آن مطمئن شوید.
علامت های «#۱» و «#۲» و «#۴» از جنس پلی اتیلن و ایمن هستند و همچنین علامت «#۵» از جنس پلی پروپیلن و از نوع پلاستیک های ایمن محسوب می شود. علامت «#۷» برای بطری های از جنس پلی کربنات استفاده می شود که معمولا دارای BPA هستند.
سیلیکونی
بطریهای سیلیکونی سبک، نشکن، نرم و بدون BPA هستند. این بطریها اغلب گرانتر از انواع پلاستیکی و شیشهای هستند و به همین دلیل برای تعویض زودهنگام آن به مشکل میخورید.
سرشیشۀ کلاسیک
خروج شیر از این نوع سرشیشهها به نیروی مکش دهان نوزاد نیاز ندارد و راحتتر از مکیدن سینۀ مادر است و به همین دلیل میتواند باعث ایجاد اختلال در رشد فک و کام نوزادان شود.
سرشیشۀ ضدنفخ
این نوع سرشیشهها سوراخهایی در لبههای خود دارد که میزان ورود هوا و جریان شیر را کنترل میکند و معمولاً نمیگذارد کودک هنگام مکیدن، هوای زیادی را ببلعد و دچار نفخ شود.
سرشیشۀ ارتودنسی
سرشیشههای ارتودنسی طوری طراحی شده است که با کام و لثۀ فرزند شما سازگار باشد و دارای یک حباب تخت در یک طرف است که با زبان کودک تماس پیدا میکند.
سرشیشه به شکل سینۀ مادر
سرشیشههای به شکل سینۀ مادر، شکل طبیعیتری دارد و این اجازه را میدهد که رشد کام و فک کودک روند طبیعی خودش را داشته باشد. این سرشیشهها اندازههای مختلفی دارد .
لاتکس پلاستیکی نرم و انعطاف پذیر است که به سینه ی طبیعی مادر شباهت دارد. بعضی نوزادان به همین دلیل این نوع سری را به سری هایی از جنس سیلیکون ترجیح می دهند. سری های لاتکس به راحتی با رنگ قهوه ای-طلایی مات خود از سری های سیلیکون شناخته می شوند. با گذشت زمان سری های لاتکس دچار ترک شده و از نوک سری شیر به بیرون نشت می کند.
سیلیکون ماده ای نرم و شفاف است. با اینکه سیلیکون محکم تر از لاتکس است، واکنش های آلرژیک کمتری به دنبال خواهد داشت. طول عمر سری های سیلیکون نسبت به سری های لاتکس، سه تا چهار برابر بیشتر است. اگر نوزاد با سری های شیشه شیر نوزاد به هنگام تغذیه خشن برخورد می کند و گاز می گیرد، سری های سیلیکونی می توانند انتخابی ایده آل باشند.
- درپوش داشته باشد تا موارد بهداشتی رعایت گردد
- دارا بودن سرشیشه های سیلیکونی بدون بو و مزه امروزه در اولویت اند نسبت به لاتکس
- سرشیشه های شبیه سینه مادر امروزه از یک تمایز به یک الزام درآمده اند و میبینیم که تقریبا همه برندهای معتبر بازار حداقل یک مدل شیشه شیر طبیعی در سبد محصولات خود دارند
- شیشه شیر ضد نفخ یا همان مجهز به سیستم آنتی کولیک باشد که یکی از مهمترین الزامات است
- درجه بندی برحسب سی سی یا میلی لیتر روی بدنه شیشه شیر نوزاد درج شده باشد
- اگر شیشه شیر از جنس پیرکس هست مقاومت خوبی داشته باشد و براحتی نشکند
- ابعاد مناسب و خوش دستی داشته باشد تا هنگام تغذیه گرفتن اش راحت باشد
- از مواد ایمن برای کودک و بخصوص بدون BPA تولید گشته باشد
- عمر مفید بهینه ای داشته باشد و زود کدر و مات نشود
- داشتن رنگ و طرح های جذاب می تواند هم برای مادر و هم بخصوص برای نوزاد جذاب باشد
- وجود قطعات کم تشکیل دهنده ، باز و سر هم کردن مجدد پس از شستشو و استریل را تسهیل می بخشد
- امکان استریلازیسیون چه با آب جوش چه استفاده از دستگاه استریل را در بر داشته باشد
- در چندین سایز قابل سفارش باشد تا متناسب با رشد بچه ابعاد بزرگتر با گنجایش بیشتر تهیه و مصرف شود
سعی کنید شیشه شیر نوزاد با مارک های معروف را تهیه نمائید تا از بابت کیفیت آن هیچ گاه احساس نگرانی نداشته باشید.
برندهای برتر شیشه شیر نوزاد
یکی از سوالهای رایجی که ممکن است مادران و پدران در دوران شیردهی با آن روبهرو شوند، تشخیص زمان مناسب برای تعویض شیشهشیر و سرشیشۀ کودک است. در این مطلب میتوانید با علائم و نشانههای تشخیص زمان مناسب برای عوض کردن سرشیشه و شیشهشیر نوزادان آشنا شوید.
زمان تعویض سرشیشه
برای بررسی نشانههای ساییدگی و پارگی، سرشیشهها را مرتب و حداقل هر دو تا سه ماه یک بار بررسی و کنترل کنید. برخی از نشانهها برای تشخیص زمان دور انداختن سرشیشۀ قدیمی و تعویض آن با سرشیشۀ جدید شامل موارد زیر است:
جریان تند و زیاد شیر : شیر و دیگر مایعات باید به طور پیوسته و قطرهقطره از نوک پستانک سرشیشه خارج شود. اگر سرعت جریان شیر یا مایع زیاد است و جریان مداومی دارد، به این معنی است که سوراخ سرشیشه خیلی بزرگ است یا گشاد شده و لازم است عوض شود.
تغییر رنگ یا کدر بودن : تغییر رنگ یا کدر بودن سرشیشه میتواند نشانۀ آن باشد که سرشیشه در حال خراب شدن است و نیاز به تعویض دارد.
نازک شدن : این مورد یکی از نشانههای اولیۀ خراب شدن سرشیشه است. برای آزمایش استحکام یک سرشیشه، حباب آن را محکم فشار دهید. سرشیشه باید دوباره به شکل اصلی خود برگردد. اگر این اتفاق نیفتاد، لازم است آن را دور بیندازید.
چسبندگی یا باد کردن : چسبنده بودن یا باد کردن سرشیشه اتفاق میتواند نشانۀ آن باشد که سرشیشه در حال خراب شدن است و نیاز به تعویض دارد.
ترک یا پارگی : سرشیشهها را مدام بررسی کنید تا وجود ترک یا پارگیها را تشخیص دهید، زیرا سرشیشۀ ترکخورده میتواند پاره شود و خطر خفگی برای کودک ایجاد کند.
بزرگ شدن کودک : اگر فرزندتان بزرگتر شده است و نیاز به اندازۀ بزرگتری از سرشیشه دارد، لازم است سرشیشۀ او را عوض کنید.
زمان تعویض شیشهشیر
برخی موارد میتواند دهان کودک را ببرد، نیشگون بگیرد یا به شکل دیگری به او صدمه بزند. این امر به ویژه در صورت استفاده از شیشهشیر شیشهای خطرناک است. پس اگر متوجه موارد زیر شدهاید، لازم است شیشهشیر کودک را تعویض کنید:
- ترک شیشهشیر
- لبپریدگی شیشهشیر
- شکستگی شیشهشیر
- خشخوردگی یا فرسودگی شیشهشیرهای پلاستیکی
خرید اینترنتی شیشه شیر نوزاد از فروشگاه نی نی لازم