گریه نوزاد تازه متولد شده تنهاترین راه برای برقراری ارتباط نوزاد با والدینشان  میباشد و شما به این فکر می کنید که کودکتان چه مشکلی دارد؟ به چه چیزی نیاز دارد ؟

دلیل ممکن است دل درد باشد چون مشکل رایج در کودکان است  دستگاه گوارش نوزاد کوچولوی شما در روزهای ابتدایی زندگی باید خود را با فرآیند خوردن و آشامیدن هماهنگ کند که این باعث بروز مشکلاتی مثل: یبوست ، دل درد نوزاد و ... می شود

اما در مورد کودکان بزرگ‌تر ، دل درد معمولاً جدی نیست. مثلا، اگر فرزند شما در حال یادگیری دستشویی رفتن است و دل‌درد دارد ، ممکن است فقط به دفع نیاز داشته باشد یا اگر تازه شام خورده است و غیر از دل‌درد هیچ علائم دیگری ندارد ، ممکن است پرخوری کرده باشد. در این مطلب می‌توانید با شایع‌ترین علل دل‌درد نوزاد آشنا شوید تا بتوانید به ‌موقع و در زمان مناسب برای رفع مشکل کودک به او کمک کنید.

علت دل درد نوزادان

گاز معده :

نوزادان پس از خوردن شیر نیاز دارن باد گلو زده تا دچار دل درد نشوند و نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند بیشتر همراه با خوردن شیر هوا دریافت میکنند و باید پس از هر بار شیر خوردن کودک را در حالت ایستاده قرار دهید تا باد گلو بزند .

یکی ازعلل دل درد نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند نوع شیشه شیر است . بطری‌هایی که دارای گردن پهن و سر شیشه کوچک هستن در کاهش میزان هوای که شیرخوار دریافت می‌کند کمک کننده است. هنگام درست کردن شیر، شیشه را خوب تکان داده و حلقه و سر شیشه را شل کرده و دوباره بپیچانید تا هرگونه هوای اضافی داخلش خارج گردد.

نفخ شکم :

این مشکل در نوزادان زیر 3 ماه شایع است چون دستگاه گوارش آنها عادت به مواد غذایی ندارد و در حال تکامل است .

افزایش لاکتوز و عدم تحمل آن :

رفلاکس معده :

اگر نوزاد بیش از حد آب دهان یا شیری که میخورد به بیرون از دهان می ریزد و همراه با دل درد است احتمالا مشکل رفلاکس معده دارد و این کودکان در طول غذا خوردن یا بعد از آن معمولا به‌ شدت گریه می‌کنند . رفلاکس معده بعد از 18 ماهگی غیر طبیعی بوده و باید به پزشک اطفال مراجعه کنید

یبوست :

با کاهش مصرف آب و یا تغییر عادات غذایی نوزاد مثلا وقتی غذای کودک از شیر عادی به شیر خشک تغییر کند یا بالعکس، ممکن است یبوست به‌ وجود بیاید یا با اضافه کردن یک غذای جامد جدید به رژیم غذایی نوزاد هم شاید یبوست اتفاق بیفتد .

تغییر در رژیم غذایی کودک ، عادات غذایی و یا کاهش مصرف آب ممکن است باعث مدفوع خشک و سفت شود. این ممکن است باعث دل درد در کودکان شود.

تغذیه بیش از حد نوزاد :

تغذیه بیش ازاندازه نوزاد می تواند منجر به مشکلات مختلفی مثل ناراحتی سیستم گوارشی، دل درد به خاطر نفخ و فشار بر روی شکم و استفراغ شود.

نفخ منتقل شده از مادر :

نوزادان شیرخوار ممکن است دچار دل درد شوند اگر مادرشان از مواد غذایی گاز دار مانند گل کلم، لوبیا، پیاز و نخود و... را بخورد.

دستگاه گوارش توسعه نیافته :

سیستم گوارشی نوزاد تازه متولد شده به غذای جامد و مایع عادت نداره بنابراین ممکن است اغلب مشکلاتی مثل گاز ، رفلاکس ، اسهال ، استفراغ و یا یبوست و دل درد را تجربه کنند . که باعث ناراحتی زیادی برای نوزادان می شود

کولیک نوزاد :

اگر گریه نوزاد شما طولانی مدت و پر سر و صدا باشد که معمولا بعد از ظهرها یا شب این اتفاق می افتد ، کودک مبتلا به کولیک است نه رفلاکس

چگونه متوجه شویم که نوزاد دل درد دارد ؟

اگر نوزاد شما علائم ذکر شده در زیر را داشت حتما به دل درد دچار شده و این علائم دل درد نوزاد از حدود 2 تا 3 هفتگی آغاز می‌شود ، در حدود هفته ششم به اوج خود رسیده و به طور معمول در هفته 10 تا 12 کاهش می‌‌یابد .

بد خلق شده و گریه می کند .

بی خواب شده

نوزاد به دنبال نوک سینه مادر می‌‌گردد اما پس از شروع مکیدن ، آن را رد می‌کند، یعنی به نفخ و گاز مبتلاست

اسهال

استفراغ

پاهایش رو به سمت داخل جمع کند

درمان دل درد نوزادان

امروزه هر وقت نوزادی شیر خوار دل درد و دل پیچه میگیرد ، اولین کاری که برخی از خانواده ها انجام می دهند دادن عرق نعناع برای رفع نفخ نوزاد می باشد و یا اینکه شربت های شیمیایی ضد نفخ به کودک می دهند ، در حالیکه ممکن است مشکل چیز دیگری باشد لذا در این خصوص موارد ذیل توصیه می شود :

در چنین حالتی اولین چیزی را که باید کنترل کرد ، اجابت مزاج شیر خوار هست . لذا حتما مراقبت نمایید تا بچه به ازای هر وعده کامل شیر خوردن شکمش کار کند ، یعنی اگر بعد از هر بار شیر خوردن    ( که به صورت کامل به بچه داده شود )شکم بچه کار نکند ، این یعنی نوزاد یبوست پیدا کرده  و به شدت آرامش کودک تحت تاثیر قرار می گیرد و واکنشها و ناراحتی هایی از خود بروز می دهد. در چنین حالتی برای رفع یبوست بچه، دادن مقداری لعاب اسفند توصیه می شود، یعنی مقداری اسفند را داخل آب جوش می ریزید و بعد از چند دقیقه، آن را صاف می کنید و خیلی کم کم در حد چند قطره ، چند بار به بچه می دهید تا یبوستشان را برطرف کند.

تذکر: در صورت یبوست از ملینات فقط یک یا دو بار استفاده کنید. در کودکان از استفاده بی مورد و مکرر از ملینات باید خودداری کرد چون دستگاه گوارش آنان به این ملینات عادت کرده و عملکرد طبیعی خود را از دست خواهد داد.

اگر مشکل از یبوست بچه نباشد در قدم های بعد باید مواردی دیگر مورد بررسی قرار گیرند.

مشکل شایع تر بعدی این است که: فرایند شیردهی خوب انجام نمی شود و یا آروغ بچه را خوب نمی گیرند و بچه دچار نفخ شده است، لذا توصیه می شود در فرایند شیردهی نکات زیر رعایت شود:

مادران باید در موقعیت راحتی به نوزاد شیر بدهند. باید بنشینند و تکیه بدهند و بالشی زیر دستشان بگذارند و به نوزاد شیر بدهند تا هم خودشان در شرایط مناسبی باشند و خسته نشوند و هم نوزاد راحت باشد و با آرامش شیر بخورد، به اصطلاح مادران باید روی یک تخت چهار بالش بنشیند و بچه شیر بدهند چرا که شیر دهی یک مکانیسم ذهنی - جسمی می باشد.

همچنین به زور نباید سینه را داخل دهان کودک گذاشت چرا که نوزادان مقدار کمی شیر که می خورند، نفس می گیرند و مجدداً شیر می خورند و این امر نیاز به صبر و حوصله مادر دارد .

ضمناً برای جلوگیری از پس زدن سینه مادر توصیه می شود مادران اولاً بهداشت سینه شان را خوب رعایت کنند ثانیاً احوال و تغذیه مناسب آنان باعث طعم مطبوع شیر و علاقه مندی کودک به آن می گردد .

پس از شیردادن حتماً آروغ نوزاد را بگیرید. سر نوزاد را روی شانه خود قرار دهید و آرام آرام به پشت او بزنید تا باد گلو بزند.

برای رفع نفخ نوزادان نیز مادر هر روز یک لیوان جوشانده رازیانه و زیره همراه با عسل میل کنند. به نوزاد هم می توانید بجای داروهای شیمیایی همچون گريپ ميكسچر، عرق نعناع یا عرق زنیان گرم کرده که با کمی ترنجبین شیرین کرده اید بخورانید.

همچنین مادران می توانند برای رفع نفخ در نوزاد، خودشان نیز عرق نعناع استفاده کنند و گاهی اوقات یک قاشق چای خوری هم در گلوی بچه بریزند تا نوزاد با آن آشنا شود .

 

 

 

 

واحد فروش

تنظیمات

اشتراک گذاری

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم